Select your Top Menu from wp menus

Briefing-ul lui Klimenko în APĂRAREA lui Shor: EXAGERĂRI despre realizări

Preşedintele executiv al MSPR Ravnopravie, Valeri Klimenko, a organizat astăzi un briefing de presă. Timp de  25 de minute, fostul preşedinte plenipotenţiar al formaţiunii   a criticat dur reţinerea lui Ilan Shor căruia, cu 3 zile mai înainte, i-a transmis conducerea generală a formaţiunii.

Exprimându-şi indignarea în legătură cu reţinerea superiorului său din Ravnopravie, Klimenko a operat cu unele date care aveau să reliefeze pozitiv activitatea lui Shor, în calitate de primar la Orhei. Intenţionat sau nu, vorbitorul a admis şi exagerări despre realizări.

Klimenko a afirmat că timp de un an, fără a majora taxele, Shor a reuşit practic să dubleze bugetul oraşenesc. Asta spre deosebire de bugetul central, care a fost aprobat cu întârziere mare şi care nu doar prevede majorări de taxe, dar este şi deficitar. Jurnaliştilor din capitală le-a fost spus că bugetul Orheiului este de doar 50 de milioane de lei, iar primarul a găsit posibilitatea să îl majoreze până la 100 de milioane.

Klimenko a mai declarat că datorită lui Ilan Shor, la Orhei au fost deschise magazine sociale, preţul apei s-a micşorat de 2 ori, au fost construite patru stadioane, în timp ce stadionul republican din Chişinău stă în paragină, ş.a.m.d.

În context, de amintit faptul că bugetul oraşului Orhei, care a fost aprobat la sfârşitul anului trecut, prevede ca partea de venituri să fie asigurată inclusiv din majorarea unor taxe locale.
Mai bine de o jumătate din veniturile totale preconizate pentru anul curent sunt transferuri în sumă de peste 25 de milioane de lei de la bugetul de stat.
Bugetul 2016 al oraşului Orhei este unul deficitar, în care veniturile de 46 de milioane de lei sunt devansate de cheltuielile în mărime de 54 de milioane de lei.

De precizat, de asemenea, că cele patru stadioane despre care a vorbit Valeri Klimenko, sunt, de fapt, aşa după cum comunică însăşi Primăria Orhei, terenuri de sport. În ce priveşte preţul apei, acesta în esenţă nu s-a micşorat, ci este acoperit parţial de către Regia-Apa Canal Orhei. La fel, magazinele sociale activează pe seama Întreprinderii Municipale Achiziţii, Comerţ şi Pieţe.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/briefing-ul-lui-klimenko-in-apararea-lui-shor-exagerari-despre-realizari/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19