Select your Top Menu from wp menus

Breasla jurnalistică protestează, cere investigare si sanctiuni

Organizaţiile neguvernamentale de media protestează în legătură cu agresarea în timpul realizării unui reportaj despre un scandal bisericesc din  oraşul Călăraşi,  la 7 decembrie a.c., a echipei postului de televiziune Publika TV .

Jurnaliştii  realizau un reportaj la biserica „Sfânta Treime” din Călăraşi despre cearta dintre un grup de enoriaşi cu reprezentanţii Mitropoliei Moldovei. Vădit deranjată de faptul că era filmată, dar şi de întrebările adresate, persoana despre care se presupune că ar fi fost avocatul Mitropoliei Moldovei, a bruscat reporterul şi cameramanul de la „Publika” TV, iar apoi l-a îmbrâncit pe jurnalist. Cu toate că incidentul s-a produs într-un loc public, în prezenţa câtorva poliţişti, aceştia nu au intervenit în nici un fel în momentul în care jurnaliştii erau agresaţi, descriu cazul semnatarii unei declaraţii de presă.

Organizaţiile de media, care au semnat declaraţia, consideră acest caz intolerabil într-o societate democratică şi cer instituţiilor de drept abilitate să investigheze cazul în mod obiectiv şi transparent şi să sancţioneze persoana vinovată de intimidarea echipei de jurnalişti. „Cerem Ministerului Afacerilor Interne să desfăşoare o anchetă de serviciu cu privire la comportamentul poliţiştilor prezenţi la faţa locului”, se arată în declaraţia  semnată de: Centrul pentru Jurnalism Independent; Asociaţia Presei Independente; Asociaţia Presei Electronice; Comitetul pentru Libertatea Presei; Centrul de Investigaţii Jurnalistice; Centrul Acces-Info şi Uniunea Jurnaliştilor din Moldova.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/breasla-jurnalistica-din-moldova-protesteaza-si-cere-investigare-si-sanctiuni/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19