Select your Top Menu from wp menus

Descoperire la Brânzenii Noi, Teleneşti: patru morminte din epoca bronzului

Patru morminte din epoca bronzului timpuriu au fost găsite la Brânzenii Noi, raionul Teleneşti. Primul mormânt a fost descoperit în lunile aprilie-mai în apropierea şantierelor de construcţie a traseului Sărăteni-Soroca.

Acum, specialiştii efectuează cercetări de salvare la o movilă preistorică tot la Brânzenii Noi. Arheologii au descoperit aici alte trei morminte care datează din epoca bronzului timpuriu si presupun ca ar mai putea gasi si alte  morminte din epoca bronzului până în medieval.

Anterior, în cadrul cercetărilor arheologice din apropierea satului Rogojeni, raionul Şoldăneşti, au fost descoperite mai multe complexe cu o vechime de aproximativ 6500-7000 de ani.

sursa: adevarul.md 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/branzenii-noi-raionul-telenesti-patru-morminte-din-epoca-bronzului-au-fost-descoperite/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19