Categories: DivertisSocial

Brad natural vs brad artificial

Brad natural vs brad artificial, iată două opţiuni între care oscilăm în această perioadă. Ori suntem prea comozi sau nu avem prea mult timp pentru împodobirea bradului, nu dorim să fim părtaşi la tăierea a mii de copaci în fiecare an, poate că fără miros de brad în casă nu pare că vine Crăciunul sau din considerente economice, indiferent de motive ar trebui să cunoaştem avantajele şi dezavantajele pentru fiecare alegere în parte.

Brad natural vs brad artificial: Bradul artificial

Un argument pro brad artificial este că îl poţi folosi ani la rând, deci faci economie şi scapi de grija alegerii unui copac nou în fiecare an. Un brad artificial nu va mirosi la fel de frumos ca unul natural, dar nici nu va lăsa ace de brad prin toată casa.

Pe de altă parte, brazii artificiali sunt făcuţi din PVC, material plastic ce conţine substanţe toxice pentru oameni şi animale, mai ales dacă alegem unul foarte ieftin, de calitate îndoielnică. În cazul bradului artificial am fi tentaţi să considerăm că nu vom participa la „măcelărirea“ atâtor brazi de Crăciun, deci suntem prietenoşi cu mediul.

Totuşi, este bine de ştiut că bradul din PCV nu este biodegradabil şi, cu toate acestea, se deteriorează destul de repede, aşa că tot trebuie înlocuiţi o dată la câţiva ani. Nu în ultimul rând, multe persoane uită faptul că cei mai mulţi brazi artificiali sunt aduşi din China, iar transportul lor este, de asemenea, un factor important de poluare. Există şi un risc destul de mare de incendiu în cazul bradului artificial, materialul din care este realizat fiind destul de uşor inflamabil.

Brad natural vs brad artificial: Bradul natural

Mirosul de cetină caracteristic bradului natural contribuie la crearea unei atmosfere de sărbătoare greu de egalat pentru cei care nu concept Crăciunul fără acest detaliu olfactiv. Este important să înţelegem că între un brad tăiat din pădure, posibil ilegal, şi unul în ghiveci, crescut în pepinieră, este de preferat ultima variantă. De asemenea, poţi încerca să plantezi bradul din ghiveci, dacă îl îngrijeşti corespunzător pe perioada sărbătorilor.

Spre deosebire de bradul artificial, cel natural poate fi reciclat, apoi refolosit sub formă de rumeguş, ca strat protector pentru plante, îngrăşământ natural şi materiale combustibile. Bineînţeles, bradul natural trebuie cumpărat an de an, deci se poate spune că este mai costisitor.

Bradul în ghiceci are nevoie de îngrijire atentă, la fel ca orice plantă de casă, mai ales dacă vrem să-l putem planta. Nu în ultimul rând, brăduţul în ghiveci nu rezistă la temperaturile destul de ridicate din casă, deci trebuie să-i asigurăm un mediu cu temperatură optimă. Mizeria lăsată în urmă de brazii naturali, din cauza acelor de brad uscate care se scutură, poate fi un motiv pentru a ne gândi la varianta unui brad artificial.

sursa: TurdeTur

RadioOrhei

Recent Posts

Comunicat DSE Orhei: de ce pompierii și salvatorii au vizitat gospodăriile din raioanele deservite

           Direcția Situații Excepționale mun. Orhei a IGSU continuă să desfășoare măsuri de prevenire a…

2 zile ago

Trei supleanți ai unui partid afiliat lui Shor sunt imposibil de identificat pe teritoriul unei localități din raionul Orhei

Câțiva candidați supleanți pe lista Partidului ”RENAȘTERE” sunt imposibil de identificat pe teritoriul comunei Pelivan…

4 zile ago

Indicii prețurilor de consum au crescut cu peste 5% în ultimul an, inclusiv la produse alimentare cu peste 7%

Biroul Național de Statistică informează că, prețurile medii de consum în octombrie 2024 s-au majorat…

o săptămână ago

Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței constată că în Republica Moldova personalitățile publice, cum ar fi politicienii, foarte rar condamnă imediat și public discursurile instigatoare la ură

Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI) felicită autoritățile moldovene pentru eforturile lor de a…

o săptămână ago

O întreprindere municipală fondată de Consiliul Raional Orhei intră în insolvabilitate

Judecătoria Orhei a pronunțat la mijlocul lunii octombrie o hotărâre prin care constată insolvabilitatea debitorului…

o săptămână ago