Select your Top Menu from wp menus

Boala din paharul de plastic: Otrăvurile din automatele de cafea îți distrug sănătatea

Ce poate fi mai banal decât un pahar de plastic cu o cafea la dozator? Dar chimicalele invizibile provoacă tensiune, aciditate şi boli cronice
Pare un banal espresso în pahar de plastic. Însă amestecul lichid e format mai mult din chimicale, decât din boabe de cafea măcinate. E printre cele mai persuasive produse de larg consum: treci zilnic de 2-3 ori pe la automatul de cafea pentru că e ieftină şi la îndemână.
Dar e picătura chinezească, în variantă modernă, pentru rinichii, ficatul dv. şi sistemul circulator. Provoacă celulită, irită stomacul şi unul din primele semne este acesta: dacă tensiunea nu vă mai ascultă, uitaţi-vă la automatul de cafea din colţ – s-ar putea ca acolo să fie explicaţia.
Se resoarbe greu şi provoacă tensiune
Un espresso de la automat conţine 100 mg de cofeină, jumătate din aportul zilnic acceptabil pentru un adult. Însă principala problemă este la automate se foloseşte cafea solubilă (instant), care se resoarbe din organism de cinci ori mai greu decât cafeaua măcinată din boabe.
Cofeina provenită din boabele de cafea măcinate proaspăt şi fierte va ieşi din corp în două ore după consum. Aceeaşi cantitate de cofeină din cafeaua solubilă iese din corp în 10 ore.
Cei care beau fie şi numai 2 cafele de la automat într-o zi, la serviciu, în intervalul de 8 ore, depăşesc rapid maximumul de cofeină admis, iar în timp supradoza duce şi la formarea pietrelor la rinichi.
Cappuccino cu lapte din soia
Pe locul doi în preferinţele cafelei cumpărate de la automate stă cappuccino, afirmă dealerii. „Specialitate de cafea solubilă cu lapte. Poate conţine urme de soia”, arată informaţia de pe un astfel de automat. Concret, este lapte din soia.
Alte automate oferă drept lapte un mix din sirop de glucoză, lapte praf degresat, grăsime vegetală, praf de zer, proteine din lapte, şi E-uri. „Specialitatea” de cafea solubilă este cam acelaşi lucru ca şi în pliculeţele „3 în 1”, un cocktail de substanţe chimice cu nume complicate.
Regimul de 14 zile care ţine departe gripa
Marjă de profit: 200-300%
Sub numele de cafea, lapte, ciocolată, din automatele care funcţionează cu fise curg produse obţinute exclusiv din pulberi solubile, adică un cocktail de E-uri. Explicaţia: „Cafeaua solubilă e mult mai ieftină. Pe o cafea sau o specialitate plăteşti în medie 2 lei, însă produsul în sine face câţiva bani, deci totul se obţine pe cale sintetică”, explică un dealer din industrie.
IMPORTANŢA MICULUI DEJUN. Persoanele care nu mănâncă dimineaţa acumulează mai uşor kilogramele în plus
Cei care beau ciocolată caldă de la dozator ar trebui să ştie că niciunul din produsele vândute sub această denumire nu este de fapt ciocolată, adică nu conţine minimum 25% pudră de cacao, aşa cum cere legea. În general, pudra nu depăşeşte 15% din doza servită în pahar.
Şi calitatea cafelei folosite la automate este pusă în discuţie. Este o diferenţă mare de calitate şi preţ între tipurile Robusta şi Arabica, iar cei mai mulţi comercianţi se aprovizionează cu cea mai ieftină marfă.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/boala-din-paharul-de-plastic-otravurile-din-automatele-de-cafea-iti-distrug-sanatatea/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19