Select your Top Menu from wp menus

Boala care „gândește” ÎN LOCUL omului și face 800.000 de VICTIME anual

În prezent, depresia este cea mai frecventă afecțiune mentală: ea face victime atât printre bărbați, cât și printre femei, copiii, adolescenți, adulți și bătrâni, fără să țină cont de credința, cultură, rasă sau nivel economic, spun specialiștii.
Depresia este catalogată drept a treia cauza de sinucidere în rândul persoanelor de orice vârstă.

Sinuciderea, catalogată în fel și chip, ca act de curaj, lașitate, slăbiciune, păcat capital sau nebunie, este un fenomen extrem de complex, influențat atât de factori psihologici, biologici cât și sociali.
Depresia împiedică persoana să mai simtă succesul, bucuria sau relaxarea.

Individul devine excesiv de exigent cu șine și ajunge să se autoanalizeze cu multă severitate, ajungând până la intransigență. Specifice, în cazul depresiei, pe lângă sentimentele de inutilitate și culpabilitate, sunt gândurile iraționale care amplifică suferința și împing către suicid. Tot ce este negativ sau mai dificil în viață individului este amplificat, în comparație cu tot ceea ce este bun. În aceste condiții, individul nu mai poate gândi pentru el însuși, depresia fiind cea care preia controlul și „gândește” pentru el.

La nivel mondial există între 120-200 de milioane de persoane care suferă de această boală, ceea ce reprezintă aproximativ 3% din populația de pe glob, conform estimărilor Organizației Mondiale a Sanatătii (OMS).

Sursa:  Libertatea.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/boala-care-gandeste-in-locul-omului-si-face-800-000-de-victime-anual/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19