BNM retrage licenţele celor 3 bănci

Comitetul Executiv al Băncii Naţionale a Moldovei a decis vineri, 16 octombrie, să retragă licenţele Băncii de Economii, Băncii Sociale şi Unibank, şi să iniţieze procesul de lichidare silită a acestora, transmite IPN.

Conform hotărârii Comitetului Executiv al BNM, lichidator al Băncii de Economii a fost numit Grigorii Olaru, al Băncii Sociale – Sergiu Berghie şi al Unibank – Ruslan Grate, angajaţi ai BNM. Într-un comunicat de presă, BNM menţionează că lichidatorii vor continua să colaboreze cu organele de drept în cadrul anchetelor în desfăşurare, precum şi cu reprezentanţii consorţiului Kroll şi Steptoe& Johnson LLP pentru identificarea organizatorilor şi beneficiarilor finali ai tranzacţiilor dubioase şi pentru recuperarea activelor delapidate de la cele trei bănci.

Banca Naţională anunţă că procesul de transferare a depozitelor la vedere şi la termen ale persoanelor fizice şi juridice de la cele 3 bănci la alte instituţii bancare s-a încheiat. Începând cu 19 octombrie, deponenţii celor 3 bănci vor avea acces la mijloacele lor băneşti la băncile care au preluat depozitele respective, în condiţiile contractelor existente.

Informaţia cu privire la băncile care au preluat depozitele de la BEM, Banca Socială şi Unibank este disponibilă pe pagina oficială a BNM şi la subdiviziunile băncilor în lichidare.

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

3 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

3 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

3 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

3 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

3 zile ago