Select your Top Menu from wp menus

BNM: De la cele trei bănci ar putea fi recuperat încă un miliard de lei

Viceguvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Ion Sturzu, a anunţat în cadrul şedinţei Comisiei economie, buget şi finanţe a Parlamentului, că până în prezent din suma totală de 14,12 miliarde de lei acordate sub garanţia statului celor trei bănci, au fost recuperate doar 538 milioane de lei.

La acestea se adaugă şi nouă milioane de lei sub formă de dobândă.

Cifra anunţată de Ion Sturzu este cu peste 50 de milioane de lei mai mică decât cea anunţată o săptămână în urmă chiar de guvernatorul BNM Dorin Drăguţanu.

Fiind luat la întrebări de deputaţi, Ion Sturzu a ţinut să precizeze că cele mai pesimiste estimări ale autorităţilor arată că din activele deţinute de cele trei bănci ar putea fi recuperat încă maximum un miliard de lei. Adică mai puţin de 10% din cele 14 miliarde de lei, scrie mold-street.

În acelaşi timp, Ion Sturzu a menţionat că se contează foarte mult pe rezultatele etapei a doua a investigaţiei realizate de compania Kroll, care ar putea duce la recuperarea forţată a banilor de la persoanele implicate în fraudele de miliarde.

Deputaţii au constatat că deşi se cunosc mulţi din agenţii economici, care au generat o parte din creditele neperformante sau compromise, iar în instanţele de judecată sunt cereri privind recuperarea unui miliard de lei, banii sunt întorşi din alte surse.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/bnm-de-la-cele-trei-banci-ar-putea-fi-recuperat-inca-un-miliard-de-lei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19