Select your Top Menu from wp menus

Bloomberg: Investitorii speriaţi de schimbarea guvernelor în România

România, ţara cu cei mai mulţi premieri începând din 1990 decât orice altă ţară membră a Uniunii Europene, are nevoie ca alegerile parlamentare de la finalul acestei săptămâni să pună capăt războiului politic dintre liderii ţării, în caz contrar riscând să se confrunte cu declinul monedei, obligaţiunilor şi investiţiilor, au declarat directori de companii şi analişti consultaţi de Bloomberg, scrie AGERPRES.

Anul acesta, România a fost condusă de trei guverne, ceea ce a întârziat planurile de consolidare a economiei şi justiţiei. Investiţiile străine directe au scăzut masiv, la 1,1 miliarde de euro în primele nouă luni ale acestui an, de la nivelul record de 9,5 miliarde de euro în 2008, iar leul se situează aproape de minimul istoric.

Potrivit Bloomberg, scepticismul privind capacitatea Guvernului de a-şi respecta promisiunile agravează şi mai mult îngrijorările legate de înrăutăţirea situaţiei economice.

Infrastructura României este printre cele mai slabe din UE, potrivit Băncii Mondiale. România, cu o suprafaţă apropiată de cea a Marii Britanii, are doar trei autostrăzi, cu o lungime totală de 500 de kilometri.

sursa: agerpres.ro

.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/bloomberg-investitorii-speriati-de-schimbarea-guvernelor-in-romania/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19