Select your Top Menu from wp menus

Blocul de milioane al clanului Plahotniuc (Centrul de Investigaţii Jurnalistice)

Potrivit articolului  „Blocul de milioane al clanului Plahotniuc”,  publicat pe anticoruptie.md, în ultimii ani, de când a intrat în politică, Vladimir Plahotniuc şi-a adunat rudele apropiate într-un bloc din centrul Chişinăului. Familia deţine în prezent aproape jumătate de clădire, sustine autoarea materialului de investigatie, Olga Ceaglei (Centrul de Investigaţii Jurnalistice).

În blocul de pe strada Bulgară, Vladimir Plahotniuc şi soţia sa deţin două apartamente, situate la etajul 3 şi care au o suprafaţă totală de peste 1.250 de metri pătraţi. Demnitarul mai are în posesie 4 garaje şi un subsol de peste 80 de metri pătraţi. Până să devină politician, Plahotniuc se înghesuia într-un apartament de doar 52 de metri pătraţi, în blocul cu pricina.

Potrivit ultimei sale declaraţii de avere, valoarea bunurilor deţinute în prezent de Vlad Plahotniuc este estimată la peste 10 milioane de lei, inclusiv un apartament de 6,4 milioane şi altul de 1,5 milioane. Costul real ar putea fi însă mult mai mare. Şi asta pentru că în declaraţie este inclusă valoarea indicată în documentele cadastrale, neactualizată de mai mulţi ani. Potrivit datelor Întreprinderii de Stat Cadastru, ultima estimare a valorii bunului imobil a avut loc în 2004. În acelaşi bloc, în condiţii ceva mai modeste, locuiesc părinţii fostului prim-vicepreşedinte al Legislativului, Gheorghe şi Zinovia, care au intrat în posesia unui apartament de 101,1 metri pătraţi printr-un contract de donaţie, fiind vorba, probabil, de un cadou de la fiul politician. Printre vecini se numără, de asemenea, fratele deputatului, Andrei Plahotniuc (care este proprietarul unui apartament de 90,2 metri pătraţi), şi surorile: Vera Morozan (apartament de 72,6 metri pătraţi), Tatiana Plahotniuc (apartament de 88,1 metri pătraţi) şi Luncaşu Elena (apartament de 55,9 metri pătraţi). Alte trei locuinţe din acelaşi bloc din centrul Capitalei aparţin întreprinderii cu capital străin Finpar Invest SRL, despre care s-a scris că e controlată de Vladimir Plahotniuc şi care îi administrează divizia imobiliară a afacerilor. Întâmplător sau nu, dar aceste apartamente au fost achiziţionate de companie în ultimii doi-trei ani, de când oligarhul s-a făcut politician.

mai multe pe: anticoruptie.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/blocul-de-milioane-al-clanului-plahotniuc/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19