Select your Top Menu from wp menus

Blestemul obosit al lui Andrei Gheorghe

Astăzi, jurnalistul Andrei Gheorghe a fost incinerat. Apropiaţii au îndeplinit dorinţa celebrului om de radio şi televiziune care s-a dus din viață printr-un stop cardio-respirator, la doar 56 de ani.

După ce a fost găsit pe 20 martie, fără suflare, în propria locuinţă din apropierea Bucureştiului, despre Andrei Gheorghe s-a scris şi s-a vorbit mult, cu  rememorarea multor momente și fapte.  Din toate acestea, câteva rânduri lăsate de jurnalist pe Facebook, cu o jumătate de an în urmă,  sunt absolut  răvăşitoare.

Pe 10 septembrie 2017,  jurnalistul liber, jurnalistul rebel, cum era numit Andrei Gheorghe, scria lucruri dureros de valabie şi de partea asta a Prutului. Lucruri pe care le simte şi le gândeşte oricine din cei care mai pot simţi şi gândi, după un drum lung și greu:

Sunt obosit. Am fost „generația de sacrificiu” şi am crezut că după un drum lung şi greu o să ajungem intr’o poiană cu soare şi flori. Dar nu a fost așa. Drumul nu ducea nicăieri şi intr’o zi, sătui de foame şi mizerie ne’am revoltat, ne’am ucis conducătorii şi am crezut că după un alt drum lung şi greu o să ajungem la malul unei ape dulci. Apa însă e sălcie, terenul mlăștinos şi cei mai nevolnici și netrebnici dintre noi se răsfață în calești scumpe, copiii lor ni se urcă în cap și dansează țonțoroiul, iar părinții noștri mor încet de piocianic. Frații fug scârbiţi si’si caută fericirea în alte zări. Speranţa a leșinat bătută de jandarmi, Infinitul lucrează la un mall, iar eu îmi număr firfireii și mă gândesc daca’mi ajung de o funie mai sănătoasă. În faţă nu văd nimic decât beznă și întuneric, în jurul nostru doar mizerie și dezmăț și nu mai pot și nu mai am răbdare. Am inima uscată si’n gură gust de cenușă. Vă blestem conducători ai României, si’n pușcărie dacă v’as băga pe toți, cu nimenea nu aş greși. Vă blestem cu spitalele, școlile, șoselele, șpăgile, înfumurările și prostia voastră agresivă. Vă blestem să muriți stând la coadă, să trăiți din salariu și să vă petreceți bătrânețea cu o pensie obișnuita, intr’un oraș obișnuit, cu doi copii obezi și beți în sufragerie și cu părinții în întreținere pe veci. Sunt obosit și drumul nu se mai zărește.

 Andrei Gheorghe a fost  prezentator și realizator de emisiuni radio și televiziune, realizator de filme documentare de scurt și lung metraj. A  deținut și funcții de conducere la unele posturi  unde a lucrat. A scris la „Academia Cațavencu” și în ghidul „24-FUN”. A  jucat   roluri secundare în filmele „Amen” al lui Costa Gavras, „Tinerețe fără tinerețe” al lui Francis Ford Coppola, a colaborat pentru un album cu trupa de hip-hop ‘Paraziții’.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/blestemul-obosit-al-lui-andrei-gheorghe/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19