Select your Top Menu from wp menus

Black Friday. Două modalități de a sta la coadă. Varianta americană, varianta japoneză. VIDEO

Black Friday (vinerea neagră) a început ca o ofertă de reduceri în orașul american Philadelphia și s-a transformat într-un eveniment global, în care magazinele se întrec în promoții, mai mult sau mai puțin reale, dând astfel startul la sezonul de cumpărături de sărbători.

Black Friday se ține, în mod tradițional, în prima vineri de după sărbătoarea americană ”Ziua recunoștinței”. Într-o reclamă din 1961, ziua de vineri de după Ziua Recunoștinței, în care toți americanii ieșeau la cumpărături pentru a se aproviziona după excesele sărbătorii, a fost numită ”Vinerea neagră” pentru că marile cozi de oameni îmbrăcați gros, de obicei în haine negre, puteau fi văzute peste tot.

La mai bine de 50 de ani de la această găselință comercială, Vinerea neagră este acum scena unor aglomerații infernale în magazine, existând frecvent cazuri în care oamenii se calcă în picioare pentru a pune mâna pe un produs oferit la reducere.

Dacă occidentalii ne-au obișnuit cu scenele în care se calcă în picioare, la cozi, în Japonia, statul la coadă pare să fie o activitate mult mai bine organizată.

Cum se stă la coadă în Japonia

Oamenii din imaginile de mai sus stau de fapt la coadă la o convenție de benzi desenate, însă spiritul organizatoric japonez nu se lasă mai prejos nici de Vinerea Neagră.

sursa: jurnalul.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/black-friday-doua-modalitati-de-a-sta-la-coada-varianta-americana-varianta-japoneza-video/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19