Select your Top Menu from wp menus

Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Duminica Floriilor

Astazi  creştinii ortodocşi celebrează Intrarea Domnului în Ierusalim (Floriile) .

Cu o săptămână înainte de Paşti, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Duminica Floriilor – Intrarea triumfală a Domnului Iisus Hristos în Ierusalim.

Astfel este cinstită ziua în care Mântuitorul Iisus Hristos a intrat în Ierusalim, fiind întâmpinat de mulţimea de oameni cu strigăte de bucurie, flori şi ramuri de palmier sau măslin.

Din timpuri străvechi, această zi a născut diferite obiceiuri, superstiţii şi tradiţii, în funcţie de zone. Iată câteva dintre acestea: – O alta denumire data sarbatorii de Florii este “Nunta urzicilor”, pentru ca, in aceasta zi urzicile infloresc si nu mai sunt bune de mancat.

Tot astazi ,  creştinii catolici sărbătoresc Învierea Domnului (Paştele).


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/biserica-ortodoxa-sarbatoreste-duminica-floriilor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19