Select your Top Menu from wp menus

Birştein, prima înfrângere în lupta pentru milioanele R. Moldova

Miliardarul Boris Birştein a pierdut o mică bătălie în lupta pe care o duce cu R.Moldova pentru jumătate de miliard de lei, scrie Ziarul de Garda. La mijlocul lunii iunie, magistraţii Curţii Supreme de Justiţie (CSJ) au decis remiterea dosarului în care firma Intercomsoft, care aparţine acestuia, cere de la Întreprinderea de Stat «Registru» 41 mln USD la rejudecare, în ordine de apel, la Curtea de Apel Chişinău (CAC), anulând astfel hotărârea emisă de Aureliu Colenco în decembrie 2011.
La începutul acestui an, opinia publică era alertată de informaţia precum că ÎS «Cris Registru» şi Ministerul Tehnologiei, Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC), în urma unei hotărâri emise de Aureliu Colenco, pe atunci preşedintele Curţii de Apel Economice (CAE), urma să achite firmei Intercomsoft, din componenţa grupului Trimol, deţinut de Boris Birştein, nu mai puţin de 41,5 mln USD, echivalentul a aproximativ 500 mln lei. Subiectul litigiului este Acordul de leasing privind furnizarea echipamentului şi tehnologiilor speciale, semnat la 29 aprilie 1996 între Ministerul Economiei (ME) în folosul Ministerului de Interne (MAI), care se ocupa, în 1996, de documentarea populaţiei, şi compania Intercomsoft Ltd.

Dosar de milioane în anonimat
Premierul Filat anunţa atunci că ar fi vorba de un nou atac raider, procurorii se autosesizau, presa vuia. La puţin timp însă toţi au uitat de acest dosar. Astfel, deşi a fost examinat în şedinţă deschisă, procesul de la CSJ s-a desfăşurat în anonimat, în lipsa presei sau a altor reprezentanţi ai instituţiilor statului, care ar fi putut fi interesaţi de caz.

Victor Miron, şeful Direcţiei Juridice a ÎS «Registru», a declarat pentru ZdG că, la 13 iunie, Colegiul Civil, Comercial şi de Contencios Administrativ, format din 5 judecători, a decis rejudecarea, în ordine de apel, la CAC, a dosarului în care firmele lui Birştein cereau 500 mln lei. «De ce a fost trimis la rejudecare şi nu a fost pronunţată altă decizie, nu ştim. Cert e că s-a casat hotărârea CAE. Acum, aşteptăm decizia motivată. La toamnă, ar putea reîncepe examinarea dosarului», spune Miron.
pentru detalii click pe zdg.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/birstein-prima-infrangere-in-lupta-pentru-milioanele-r-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19