Select your Top Menu from wp menus

Biroul OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (BIDDO) şi-a început misiunea pentru observarea alegerilor

Biroul OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (BIDDO) şi-a început misiunea pentru observarea alegerilor prezidenţiale din 30 octombrie în Moldova. Constatările preliminare ale misiunii vor fi prezentate a doua zi după desfăşurarea scrutinului, iar raportul cu constatările finale şi recomandări va fi publicat în termen de opt săptămâni de la scrutin. Despre aceasta a comunicat şeful misiunii de observare, Douglas Wake, într-o conferinţă de presă cu ocazia lansării misiunii, transmite IPN.

Douglas Wake a spus că misiunea din acest an este a 13-ea de la lansare în 1996. Şeful misiunii a specificat că, deşi echipa de observare a venit de două zile în ţară, a avut deja întâlniri cu reprezentanţii ministerului de externe şi cu cei ai Comisiei Electorale Centrale. În cadrul misiunii vor avea loc întâlniri cu oficiali, cu reprezentanţii partidelor politice, cu societatea civilă şi mass-media.

Douglas Wake a menţionat că rolul misiunii este de a observa, nu şi de a interveni în procesul electoral. Un raport în baza observărilor va fi prezentat peste circa două luni de la scrutin. Observatorii vor urmări respectarea obligaţiilor internaţionale, respectarea legislaţiei naţionale, desfăşurarea campaniei şi reflectarea ei în mass-media.

Echipa de bază de observare este formată din 11 experţi din 11 ţări membre ale OSCE. Misiunii i se vor alătura alţi 20 de observatori pe termen lung, iar mai aproape de ziua scrutinului încă 200 de observatori vor veni în ţară.

Douglas Wake a precizat că în cazul în care va avea loc şi al doilea tur de alegeri prezidenţaile, misiunea îl va monitoriza şi pe acesta.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/biroul-osce-pentru-institutii-democratice-si-drepturile-omului-biddo-si-a-inceput-misiunea-pentru-observarea-alegerilor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19