Select your Top Menu from wp menus

Biroul Interpol de la Lyon a acceptat cererea de a-l anunța în căutare internațională pe fostul șef al IGP Gheorghe Cavcaliuc

Biroul Interpol de la Lyon a acceptat cererea de a-l anunța în căutare internațională pe fostul șef al IGP Gheorghe Cavcaliuc, devenit politician, pe care autoritățile de la Chișinău îl caută pentru „huliganism.

Șeful Direcției Cooperare Polițienească Internațională a IGP, Viorel Țentiu, a declarat Ziarului de Gardă că suspectul este dat în căutare pentru arest și extrădare, iar Chișinăul a cerut autorităților britanice să-l localizeze pe Cavcaliuc, pentru că acesta  a fost văzut la Londra.

Gh Cavcaliuc  a fugit din R. Moldova după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Poliția l-a acuzat de faptul că, în campanie, ar fi fost implicat în stropirea cu verde de briliant a unui funcționar public local, care s-ar fi vaccinat împotriva COVID-19 peste rând.

Fostul polițist și președinte al Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, are calitate de învinuit și în „dosarele penale fabricate în privința lui Gheorghe Petic și Ruslan Verbițchi.

sursa: radiochisinau.md