Select your Top Menu from wp menus

Biletele de avion includ taxe neargumentate şi exagerate

Preţul biletelor de avion inlclude taxe neargumentate şi exagerate, iar administraţia întreprinderiir aviaţiei civile ridică salarii de sute de mii de lei. Curtea de Conturi a stabilit iregularităţi financiare grave în activitatea Întreprinderii de Stat Air Moldova şi Administraţia de Stat a Aviaţiei Civile.

În ultimii doi ani, Întreprinderea de Stat Air Modlova şi-a majorat considerabil cheltuielile. 79 milioane de lei s-au cheltuit pentru remunerarea suplimentară a angajaţilor prin stabilirea nemotivată de premii şi sporuri. Auditorii au stabilit divergenţe între datele contabile şi listele de inventariere. O aeronavă existentă în acte lipseşte efectiv.
Totodată, 94 la sută din mijloacele fixe ale întreprinderii sunt gajate în baza creditelor contractate de aceasta.

Acestea şi alte nereguli influenţează, direct, structura tarifelor care, potrivit auditorilor, sunt formate arbitrar şi netransparent. De la fiecare pasager fiind percepute o serie de taxe suplimentare.
Mai mult, aceste taxe sunt percepute de la călători în baza unui document din 2002 care a expirat acum 4 ani. Iar în costul biletelor de călătorie sunt incluse cheltuieli de salarizare, achiziţii ineficiente şi modernizări care, de facto, nu au loc.
Şefii de subdiviziuni ridică, anual, salarii de sute de mii de lei, iar mai mult de jumătate sunt premii şi sporuri sau călătorii de lux din contul statului.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/biletele-de-avion-includ-taxe-neargumentate-si-exagerate/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19