Select your Top Menu from wp menus

Bilanţul inundaţiilor din sudul Rusiei a urcat la 150 de morţi

Bilanţul inundaţiilor provocate de ploi torenţiale în sud-vestul Rusiei a ajuns duminică la 150 de morţi, informează direcţia de poliţie a regiunii Krasnodar.
„Potrivit informaţiilor de la ora 11,30 (10,30 ora României), au fost descoperite 150 de corpuri, dintre care 139 în Krîmsk, nouă în Ghelendjik şi două Novorosiisk”, a detaliat sursa citată.

Un bilanţ precedent indica 134 de victime. Potrivit Itar-Tass, cea mai afectată localitate este Krîmsk, o zonă rurală, în care predomină casele fără etaj, iar nivelul apei s-a ridicat până 7 metri. Apele au spălat locuinţele oamenilor sau le-au inundat în totalitate, a relatat Itar-Tass.

Comitetului rus de anchetă a informat că, în timpul ploii torenţiale, apa a fost deversată automat dintr-un lac de acumulare din zonă, dar ar fi prematur de afirmat că aceasta ar putea fi cauza inundaţiei, relatează Gazeta. „Pe parcursul a 13 ore, au avut loc numeroase evacuări, dar este prea devreme să spunem că acest proces a provocat inundaţia”, a declarat reprezentantul Comitetului de anchetă în regiunea Krasnodar, Ivan Sengherov, precizând că barajul nu s-a deteriorat.

Preşedintele Vladimir Putin, care s-a deplasat sâmbătă în zona afectată, le-a cerut autorităţilor locale să urmărească cu atenţie situaţia lacului de acumulare. Conducerea regiunii Krasnodar a infirmat zvonurile apărute în reţelele sociale, potrivit cărora deversarea rapidă a apei din lacul de acumulare a provocat inundaţiile. Potrivit datelor oficiale, tragedia s-a produs ca urmare a ploilor abundente.
Sursa: AGERPRES


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/bilantul-inundatiilor-din-sudul-rusiei-a-urcat-la-150-de-morti/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19