Select your Top Menu from wp menus

Berea va deveni băutură alcoolică, iar vinul – produs alimentar

In viitorul apropiat vinul poate deveni produs alimentar, iar berea va completa lista băuturilor alcoolice. Astfel, vinul autohton va deveni mai accesibil, iar berea alături de vodcă,  va fi limitată în publicitate şi vânzări. 

Până acum,  producţia  şi comercializarea berii in Moldova  nu erau reglementate.
Dar a  fost elaborat un regulament tehnic în baza normelor europene şi berea va deveni băutură alcoolică.

Un alt proiect de lege expediat de Guvern în Parlament prevede modificări privind statutul vinului, care nu va mai fi băutură alcoolică.

Cei de la Ministerul Agriculturii spun că ambele acţiuni sunt orientate spre  popularizarea vinului în Moldova.

În acelaşi timp, producătorii autohtoni de bere vor fi susţinuţi considerabil, inclusiv pentru plantaţiile de orz şi hamei.

Potrivit datelor  oficiale,  anual în Moldova se consumă peste 250 de milioane de sticle de bere, mai mult de 350 de milioane de vodcă şi circa 300 milioane de sticle de vin.

Conform datelor organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, la începutul acestui an, Moldova se află în fruntea riangului: cu 18 litri de alcool pe cap de locuitor. Specialiştii de la ministerul agriculturii au susţin, că această cifră este  mai mică.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/berea-va-deveni-bautura-alcoolica-iar-vinul-produs-alimentar/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19