Select your Top Menu from wp menus

BEM vrea peste 10 MILIOANE de lei pentru două BUNURI din raionul Orhei FOTO

Aflată în proces de lichidare, Banca de Economii vrea să obţină peste 10 milioane de lei pentru două bunuri imobiliare din raionul Orhei.

Primul bun a fost scos la vânzare în cadrul unei licitaţii cu reducere, care s-a desfăşurat la la mijlocul săptămânii trecute. Este vorba despre un bine cunoscut local de agrement din Peresecina, situat pe traseul Orhei Chişinău.
Localul figurează printre sutele de loturi pe care BEM le-a scos la vânzare în cadrul uneia din multele licitaţii organizate în ultima vreme. restaurant peresecina, licitatie bemBanca descrie lotul din Peresecina ca fiind alcătuit din construcţii comerciale şi de prestare a serviciilor, având o suprafaţă totală de cca 400 m2 pătraţi, şi un teren aferent de pământ. Toate acestea au fost mai înainte ipotecate în favoarea Băncii care acum vrea să obţină pentru ele 9,5 milioane de lei.

Un alt bun imobil, care se află chiar în oraşul Orhei, va fi expus la o altă licitaţie cu reducere organizată de BEM. În lista bunurilor gajate sau ipotecate în favoarea Băncii, comercializarea cărora este programată pentru data de 17 mai,  a fost inclus un lot din oraşul Orhei, cu adresa indicată – Drumul Taberei, 5. Acest lot este constituit din două depozite şi o construcţie care au împreună în jur de 520 de metri pătraţi şi care sunt situate pe cca 0,3 ha de pământ.

depozit licitatie BEM Orhei Drumul TabererAmintim că schemele frauduloase şi răsunatorul furt al miliardului din sistemul bancar au condus la lichidarea Băncii de Economii, Bănci Sociale și Unibank, despre care toamna trecută s-a anunţat că detin active în valoare totală de 1,4 miliarde de lei.

R.Moldova a fost prejudiciată cu 1 miiliard de dolari  şi ar urma să recupereze  13,6 miliarde de lei pe care i-a oferit anterior  sub formă de credite de urgență pentru salvarea celor trei bănci falimentare. Inclusiv  pentru salvarea BEM – unica bancă care mai era controlată de stat până în 2014 şi  care a fost ruinată după ce  a ajuns pe mâna VneshEkonomBank de la Moscova, milionarul Ilan Şor devenind şef al BEM.

Acum câteva zile, noul guvernator al BNM, Sergiu Cioclea informa că după vânzarea unor active ale băncilor lichidate s-a reuşit recuperarea a puţin peste 600  milioane de lei.