Select your Top Menu from wp menus

BEM susţine că nu are datorii şi-l da în judcată pe Victor Turcan

Banca de Economii susţine într-un comunicat că nu are nici o datorie față de Victoriabank. Potrivit sursei citate S.A. Banca de Economii și BC “Victoriabank” S.A. sunt implicate într-un proces judiciar, prima în calitate de pârât, iar a doua fiind reclamant. Procesul judiciar ține de penalitățile pretinse de reclamant, calculate de acesta din suma depozitului interbancar, plasat de reclamant în data de 21.01.2014.
Totodată, Banca de Economii anunță că va acționa în judecată pe Victor Țurcan, președintele Consiliului de administrație al BC “Victoriabank” SA și banca menționată, pentru divulgarea secretului comercial al tranzacției și încălcarea principiului de confidențialitate, acestea fiind norme ale legislației RM.Banca de Economii menționează ca prin aceste acțiuni Victor Turcan, președintele Consiliului de administrație al BC “Victoriabank” SA și banca menționată au afectat imaginea și reputația profesională a Băncii de Economii, fapt pentru care vor fi acționați în instanță de către Banca de Economii. În același timp, Banca de Economii va depune o sesizare la Procuratura Generală, pentru calificarea acțiunilor lui Victor Țurcan, președintele Consiliului de administrație al acesteia, ca fiind îndreptate spre destabilizarea situației din cadrul Băncii de Economii și din întreg sistemul financiar al țării.

Amintim că la începutul săptămânii, într-o conferinţă de presă Victor Ţurcan a declarat că Natalia Politov-Gangaş, preşedintele consiliului de administraţie al Victoriabank, a permis plasarea la Banca de Economii două depozite în valoare de 100 milioane lei fiecare, bani aflaţi în gestiunea instituţiei pe care o conduce. Operaţiunile s-au produs pe 21 şi 23 ianuarie 2014, exact în perioada când se ştia despre situaţia dezastruoasă în care se afla BEM. Depozitele au fost plasate la o rată a dobânzii de 8% anual. Din cele 200 mil. lei au fost întoarse doar 107.„Până în ziua de astăzi banii nu au fost întorşi la Victoriabank, iar Banca de Economii trimite scrisori cu solicitarea de a prelungi termenul de depozit”, afirmă Victor Ţurcan.

sursa: National.MD


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/bem-sustine-ca-nu-are-datorii-si-l-da-in-judcata-pe-victor-turcan/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19