Select your Top Menu from wp menus

BEM nu poate întoarce 93 milioane lei împrumutaţi de la Victoriabank

Pe lângă o serie întregă de acţiuni, care au adus prejudicii serioase Victoriabank, Natalia Politov-Gangaş, preşedintele consiliului de administraţie al Victoriabank, a permis plasarea la Banca de Economii două depozite în valoare de 100 milioane lei fiecare, bani aflaţi în gestiunea instituţiei pe care o conduce. Operaţiunile s-au produs pe 21 şi 23 ianuarie 2014, exact în perioada când se ştia despre situaţia dezastruoasă în care se afla BEM. Depozitele au fost plasate la o rată a dobânzii de 8% anual. Din cele 200 mil. lei au fost întoarse doar 107.
Potrivit lui Victor Ţurcan, președintele Consiliului de Administraţie de la Victoriabank, prima tranşă de 100 de milioane lei a fost restituită în timpul stabilit, dar din cea de-a doua au fost întoarse doar 7 milioane lei, Banca de Economii solicitând să fie prelungită perioada de depozitare a banilor.
Plasarea acestui depozit trebuiea coordonat cu consiliul de Administraţie al Victoriabank, pe când acesta nici nu era la curent cu acţiunile preşedintelui Victoriabank. Ei nu au aflat despre acest lucru nici măcar pe data de 23 mai când a expirat termenul de depozitare a banilor la Banca de Economii.
După ce în luna iulie Consiliul de Administraţie a aflat de depozitul care nu a fost restituit de Banca de Economii, acesta a solicitat Nataliei Politov-Cangaş ca aceşti bani să fie restituiți în termen de 10 zile. Decizia consiliului a fost însă ignorată de preşedintele Victoriabank, care chiar a solicitat ca Banca de Economii să nu achite penalităţi pentru nerestituirea depozitului.
„Până în ziua de astăzi banii nu au fost întorşi la Victoriabank, iar Banca de Economii trimite scrisori cu solicitarea de a prelungi termenul de depozit”, afirmă Victor Ţurcan.

sursa: eco.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/bem-nu-poate-intoarce-93-milioane-lei-imprumutati-de-la-victoriabank/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19