Select your Top Menu from wp menus

BBC: păstrarea distanței sociale ar putea dura o jumătate de an

Din cauza coronavirusului, autoritățile cer cetățenilor să nu plece de acasă fără o nevoie urgentă și, dacă pleacă, să stea departe unul de celălalt. Dacă este posibil – la o distanță de doi metri.

Această măsură, potrivit medicilor, poate reduce semnificativ răspândirea coronavirusului.

Respectarea măsurilor de distanță socială nu este ușoară – atât psihologic, cât și în practică. Cu toate acestea, populația va trebui să respecte această măsură pentru încă șase luni, spun specialiștii.

Acest lucru este important în special pentru vârstnici, precum și pentru persoanele slăbite de boli cronice.

Recomandările autorităților britanice se bazează pe concluziile Grupului științific și consultativ pentru situații de urgență (SAGE), care a sfătuit guvernul să lase măsuri restrictive în vigoare timp de un an, și în funcție de necesitate să le relaxeze sau să le înăsprească .

Măsurile stricte includ închiderea școlilor și distanța socială pentru întreaga populație. Printre măsurile mai puțin stricte se numără, dacă este necesar, autoizolarea. Păstrarea distanței în acest mod va fi necesară numai de la cei  din grupa cu risc.

Sensul alternării măsurilor mai stricte cu relaxarea temporară a carantinei este că, în acest fel, autoritățile vor putea controla epidemia și preveni congestionarea în unitățile de terapie intensivă

Recomandări SAGE:

    Conform celor mai exacte estimări, decesele reprezintă 0,5-1% din numărul celor infectați
    2-3 săptămâni vor fi necesare pentru ca măsurile luate să fie eficiente și tangibile pentru unitățile de terapie intensivă
    Decizia de a introduce măsuri mai stricte sau de a le slăbi va fi luată atât la nivel național, cât și la nivel local, ceea ce presupune introducerea carantinei mai stricte la Londra
    Închiderea masivă a școlilor este puțin probabil să reducă numărul total de cazuri sau să întârzie apogeul epidemiei cu mai mult de trei săptămâni.
    Încă nu este clar dacă vremea mai caldă va avea vreun efect asupra răspândirii noului virus.
    Tulburările la scară largă sunt puțin probabile și rareori apar în astfel de circumstanțe, de obicei predomină altruismul.

Analiză a corespondentului BBC în domeniul științei, James Gallagher

Situația creată este pentru o lungă perioadă de timp.

Calculele științifice care au stat la baza strategiei guvernamentale arată că viața normală va trebui abandonată timp de aproximativ un an.

Mai mult de jumătate din acest timp  vor rămâne în vigoare măsurile stricte de carantină care au fost introduse acum, inclusiv închiderea școlilor.

Măsurile dure vor fi întrerupte cu relaxarea – pentru a controla numărul de cazuri.

Scopul guvernului este de a preveni o săritură bruscă a răspândirii infecției care ar duce la prăbușirea unităților de terapie intensivă.

Dacă se întâmplă acest lucru, numărul morților va crește brusc, deoarece cei mai gravi pacienți nu vor primi îngrijiri și tratament adecvat.

sursa: BBC