Select your Top Menu from wp menus

Luptă grea a banilor pe un petec de pământ din oraşul Orhei

Pretul unui mic teren de pamant din centrul orasului Orhei a crescut de aproape 12 ori. S-a intamplat in timpul licitatiei funciare a 23 de loturi, care a fost organizata astazi de catre Primaria Orhei.

Pe durata targului cu ciocanul , un teren de 0,006 ha, cu o consctructie existenta,  situat  pe strada Chişinăului a ajuns de la 44 mii de lei la peste 519 mii de lei.
La targ au participat doar 2 concurenti, desi inainte de licitatie s-au mai prefigurat inca 2 pretendenti la terenul in cauza. Acest lot a fost, de fapt, singurul pentru care s-au confruntat doua persoane. Celelalte 22 de loturi s-au bucurat de interesul a cel mult un ui cumparator. Nesolicitate in general au ramas câteva terenuri pentru care Primăria a stabilit preturi initiale cuprinse între 101 mii şi 574 de mii de lei
În cadrul licitaţiei, una si aceeasi persoana a cumpărat 3 loturi de teren agricol cu suprafeţe de 0,6 ha, 0,31 ha şi şi 0,36 in cartierul Lupoaica. Suma pe care respectiva locuitoare a orasului Orhei urmeaza sa o achite pentru achizitiile facute se ridica la peste 57 de mii de lei.
In urma licitaţiei de astăzi  bugetul ar urma sa se completeze cu mai bine de 1 milion 455 de mii de lei .