Select your Top Menu from wp menus

Băsescu: Republica Moldova are un guvern puternic afectat din punct de vedere credibilitate

Fostul președinte Traian Băsescu, liderul Mișcării Populare (MP) a calificat, duminică, situația din Republica Moldova ca fiind „extrem de riscantă” și a subliniat că interesul României este ca țara vecină să rămână orientată spre Vest.
„E o situație extrem de riscantă astăzi în Republica Moldova. Sigur, elementul de stabilitate esențial e să ai un guvern. Republica Moldova are un guvern, dar un guvern puternic afectat din punct de vedere credibilitate de influența acestui — mogul e puțin spus — acestui domn care se numește Plahotniuc, care, în loc să fie cu Filat în pușcărie, el stă și face guverne. (…) Republica Moldova va înceta să aibă bani să își plătească pensionarii și instituțiile statului. Cred că este nevoie de un dram de stabilitate de câteva luni în așa fel încât să se poată relua finanțarea Republicii Moldova, în primul rând de către România, care i-a acordat un împrumut pe termen lung de 100 de milioane de euro din care Republica Moldova are nevoie de 50-60 de milioane de euro acum. Acum au nevoie de ei, ca să poată să țină statul în stare de funcționare. Interesul nostru este ca Republica Moldova să nu o ia spre Est. (…) Pentru noi, un guvern controlat de la Moscova la Chișinău este o amenințare la adresa siguranței naționale „, a spus Băsescu, la Conferința Românilor de Pretutindeni de la Palatul Parlamentului.

Liderul Mișcării Populare (MP) a mai spus că speră ca viitoarea clasă politică rezultată din alegerile din acest an să aibă ca obiectiv unirea României cu Republica Moldova.

sursa: agerpres.ro