Select your Top Menu from wp menus

„Basarabia – pământ românesc!” pe sediile PCRM şi PSRM din Orhei FOTO

In dimineata zilei de astazi,  pe fatadele sediilor   PCRM şi PSRM din Orhei au aparut insrcriptii unioniste.

Cu  „Basarabia – pamânt romanesc!” au fost marcati peretii  langa usile de  intrare in  sediile comunistilor si socialistilor, formatiuni politice cunoscute pentru orientare spre spatiul ex-sovietic, care este asociat in primul rand cu  Rusia.

Prin ironia  sortii, cele 2 cladiri  care se afla in centrul Orheiului,  la o distanta de  vreo 20 de metri,  sunt situate chiar pe strada „Renasterii Nationale”,  colt cu strada „Tricolorului” . Or, aceste  denumiri   au fost atribuite strazilor in tumultul evenimentelor de proclamare a Independentei R.Moldova,  dupa destramarea Uniunii Sovietice cu mai bine de 20 de ani in urma.

Mentionam ca in zilele precedente, dar si astazi in Capitala republicii se desfasoara proteste impotriva concertului organizat de Ambasada Rusiei in cinstea zilei Victoriei, 9 mai. Potrivit  moldova.org, membrii grupului ”Acțiunea 2012” care optează pentru unirea Moldovei cu România, au ținut să-l huiduie pe vicepremierul rus Dmitrii Rogozin, dar și pe interpreții Iosif Kabzon și Lev Leșenko, care urmează să susțină un concert în Piața Marii Adunări Naționale. Printre lozincile scandate de unioniști au fost ”Rogozin ieși afară”, ”Armata rusă afară” și ”Libertate”.

Mai jos, imagini ale sediilor inscriptionate ale PCRM si PSRM din Orhei:

  • basarabia pamant romanesc 3
  • basarabia pamant romanesc 2
  • basarabia pamant romanesc 1

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/basarabia-pamant-romanesc-pe-sediile-pcrm-si-psrm-din-orhei-foto/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19