Select your Top Menu from wp menus

Bărbaţii pot trăi cu 20 de ani mai mult……dacă devin castraţi! Parerea cercetătorilor

Castrarea ar putea permite bărbaţilor să trăiască cu douăzeci de ani mai mult decât în mod normal, arată un nou studiu. Cercetarea a relevat faptul că eunucii care au trăit în Coreea acum câteva secole trăiau mult mai mult decât ceilalţi bărbaţi.

Cercetătorii care au studiat dinastia Chosun au descoperit că eunucii trăiau, în medie, 70 de ani. Bărbaţii cu un statut socio-economic similar trăiau, în schimb, cu 14-19 ani mai puţin.

Trei dintre cei 81 de eunuci studiaţi au trăit mai bine de un secol, unul atingând vârsta de 109 ani, astfel că rata persoanelor care au atins vârsta de 100 de ani era de 130 de ori mai mare în rândul eunucilor decât în rândul societăţilor dezvoltate de astăzi.

„Acest studiu ne oferă un indiciu important asupra motivului pentru care femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii”, afirmă cercetătorii.

Alte cercetări au arătat că în rândul mamiferelor femelele trăiesc de obicei mai mult decât masculii, una din explicaţiile oferite fiind faptul că testosteronul slăbeşte sistemul imunitar şi amplifică riscul de afecţiuni coronariene.

Unele studii au arătat că, de obicei, castrarea lungeşte durata de viaţă a animalelor, însă în rândul oamenilor rezultatele nu au fost concludente până acum. Cercetările efectuate în rândul pacienţilor din instituţiile psihiatrice au arătat că bărbaţii castraţi trăiau mult mai mult decât restul bărbaţilor, însă studiile pe cântăreţii de operă castrato nu au identificat diferenţe semnificative de longevitate faţă de cântăreţii care nu fuseseră castraţi.

Studiul a fost publicat în jurnalul ştiinţific Current Biology.

Surse: Medical Daily, Reuters, BBC News


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/barbatii-pot-trai-cu-20-de-ani-mai-mult-daca-devin-castrati-parerea-cercetatorilor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19