Select your Top Menu from wp menus

Banii fug din Banca de Economii. Aceasta se decapitalizează rapid

Banca de Economii a Moldovei rămăne cu tot mai puţini bani.
Potrivit publicaţiei Adevărul , în trimestrul doi, capitalul normativ al instituţiei s-a redus cu încă 444 milioane de lei, bani din care au fost acoperite riscurile din creditele nefovarabile acordate anul trecut şi în acest an.
În total, de la începutul anului şi până la 30 iunie, capitalul normativ al BEM s-a redus cu circa 550 de milioane de lei, aceasta fiind cea mai abruptă cădere din sectorul bancar moldovenesc.
Valoarea creditelor neperformante a ajuns la 42% din totalul portofoliului de credite.
Publicaţia mai scrie că astăzi ar putea fi demis managerul instituţiei Grigore Gacichevici.
În noimebrie 2009 acesta a mai fost destituit din funcţie , iar premierul Filat declara atunci că aceasta s-a făcut: ” în primul rând din cauza gestionării iraţionale şi pe alocuri cu încălcarea normelor legale a resurselor financiare”.
Ulterior acesta însă a fost restabilit în funcţie.
În februarie 2012, controlorii Curţii de Conturi au depistat că banca statului a făcut tranzacţii dubioase de zeci de milioane de lei cu persoane interpuse. Instituţia a închiriat imobile în condiţii dezavantajoase, iar statul a ratat venituri enorme.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/banii-fug-din-banca-de-economii-aceasta-se-decapitalizeaza-rapid/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19