Select your Top Menu from wp menus

Bani – nemtilor, pamant – raionului, gaura – visteriei orasului

O gaura  de  cel  putin  1,7 milioane de  lei  in bugetul  orasenesc Orhei si investitori germani  care nu mai vor sa  auda de afaceri in Republica Moldova. Acestea sunt urmarile   unui litigiu intre Consiliul raional Orhei si Consiliul orasenesc Orhei, cu radacini din anul 2008,  solutionat pe cale judiciara.

Primarul de Orhei Vitalie  Colun  a anuntat in cadrul sedintei extraordinare a Consiliului orasenesc Orhei, care a fost convocat vineri,  ca instanta de judecata  a declarat nevalabil  un  contract de  vanzare a pamantului catre  Intreprinderea cu capital strain “Plusdiscont”. Vorba fiind despre lotul  de  teren  de langa  stadionul orasenesc – obiect de   disputa intre  CO  Orhei si  CR Orhei.

Judecata a stabilit ca  terenul  apartine Consiliului raional si ca   orasul nu avea dreptul sa vanda acest pamant.
In consecinta,  invesitorii germani  care  intentionau  sa constriuasca un supermarket  langa stadion  au cerut ca peste 1,7 milioane de  lei  pe care i-au plati  pentru teren sa le fie intorsi. In plus, sa le fie achitate cateva sute de mii de lei – prejudiciu si cheltuieli  de judecata.

Primarul Colun a  spus ca in calitate de solutie amiabila nemtilor le-a fost propus  un alt teren, insa investitorii au  declarat ca  nu vor sa aiba mai mult nicio  afacere  in Republica Moldova. Partea germana a facut o singura concesie – a  oferit  2 variante conform carora orasul Orhei ar putea sa-si plateasca politele.  Pentru ca banii intrati in buget pe contractul din anul2008 au fost demult cheltuiti.

Despre aceste variante consilierii urmeaza sa discute si saptamana viitoare, cand vor fi convocati  intro noua sedinta extraordinara.

Pana una-alta, din partea unor  alesi orheieni s-au auzit propuneri  ca materialele pe acest caz sa fie   transmise organelor de drept,  astfel incat  cei responsabili de incheierea tranzactiei nelegale sa acopere prejudiciul cauzat bugetului


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/bani-nemtilor-pamant-raionului-gaura-vistieriei-orasenesti/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19