Select your Top Menu from wp menus

Bani murdari spălați de ruși, investiți în cea mai mare bancă din Moldova

Peste 13 milioane de dolari proveniți dintr-un sistem gigant de spălare a banilor din Rusia care a tranzitat Republica Moldova – „Laundromatul” – s-au întors la Chișinău. Banii au fost investiți în acțiuni la cea mai mare bancă din țară – „Moldova-Agroindbank” (MAIB).

„Spălătoria rusească” sau „Laundromatul” este cea mai mare operațiune de spălare de bani din Europa de Est. În perioada 2010-2014, organizații criminale și politicienii corupți din Rusia au transferat 20 miliarde de dolari obținuți din afaceri murdare, prin acest sistem format din zeci de companii offshore și bănci, în care au fost utilizate credite false și interpuși. Procesul de spălare a banilor a fost „legalizat” de judecători din Republica Moldova, iar o dată „albite”, sumele au fost răspândite în întreaga Europă prin intermediul băncilor letone.

Procurorii din mai multe țări urmăresc proveniența și traseul banilor, iar la Chișinău – organele de anchetă susțin că cel puțin 13 milioane de dolari din „Laundromat” au revenit în Republica Moldova prin diverse companii offshore.

Reporterii RISE Moldova au urmărit firul tranzacțiilor prin care mai multe firme offshore, reprezentate de persoane “proxy” din Ucraina, au devenit acționare la MAIB.

detalii pe rise.md 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/bani-murdari-spalati-de-rusi-investiti-in-cea-mai-mare-banca-din-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19