Select your Top Menu from wp menus

Bălţiul ar putea deveni capitală în caz de necesitate

Presa de la Chişinău relatează ca guvernul a aprobat un proiect de lege prin care municipiul Băşţi va deveni unitate administrativ-teritorială de nivelul doi, adica va avea acelaşi statut ca şi capitala Republicii Moldova – Chişinău.

Potrivit info-prim neo, proiectul de lege a fost înaintat de un grup de deputaţi liberal-democraţi, la 27 iulie, imediat după ce consilierii comunişti bălţeni au decis desfăşurarea unui referendum pentru lărgirea autonomiei localităţii.

Consilierii municipali au declarat că îşi doresc autonomie financiară şi posibilitatea de a numi managerii de instituţii din Bălţi, scrie publika.md Aceştia susţin că ar fi obosit din cauza presiunilor din partea autorităţilor centrale de la Chişinău.

Pentru a intra in vigoare , proiectul de lege urmează a fi votat de de Parlament.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/baltiul-ar-putea-deveni-capitala-in-caz-de-necesitate/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19