Select your Top Menu from wp menus

Avocatul lui Ilan Shor refuză să comenteze mărturiile clientului publicate de media

Avocatul lui Ilan Shor, Denis Ulanov,  a refuzat să comenteze mărturiile clientului său apărute ieri în media. Acesta a spus pentru publicația Newsmaker că studiază situația și nu cunoaște ce a apărut în presă.

La rândul său, unul din avocații lui Veaceslav Platon, Eduard Rudenco,  a declarat pentru Newsmaker că în dosar se află mărturiile lui Ilan Shor, pe care acesta le-a făcut în limba rusă. Privitor la informațiile care se conțin în mărturii, avocatul a refuzat să se expună, invocând secretul anchetei și faptul că nu a citit respectivul proces-verbal, apărut în media.

Portalul omg.md a publicat ieri copiile procesului-verbal de audiere al lui Ilan Shor din 22 iulie curent, în care primarul de Orhei recunoaște că a intervenit în perioada când se afla la conducerea Băncii de Economii la acordarea unor credite de zeci de milioane de euro și dolari către firme offshore pe care le gestiona.

În textul scris în limba română, Shor declară că a făcut acest lucru fiind rugat de Veaceslav Platon, care ar fi avut nevoie de bani pentru a acoperi creditele luate anterior de la Victoriabank.

Primarul de Orhei spune că de pe conturile firmelor sale din offshore banii au fost transferați către firmele pe care le-ar gestiona Platon, iar rechizitele firmelor lui Platon le-a fi primit pe 19 noiembrie 2014, doar că nu își amintește exact în ce mod.

Veaceslav Platon este învinuit de spălare de bani în sumă de 800 de milioane de lei, dar respinge acuzațiile.

De spălare de bani este învinuit și primarul de Orhei. Dosarul acestuia, despre care procurorii au spus că e pentru peste  5 miliarde de lei, a fost  transmis deja în instanțа de judecată.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/avocatul-lui-ilan-shor-refuza-sa-comenteze-marturiile-clientului-publicate-de-media/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19