Select your Top Menu from wp menus

Avocatul Igor Popa: Deocamdată nu vom face publică sentinţa în dosarul Filat

Partea apărării, la fel ca şi procurorii, nu va face publică sentinţa în dosarul fostului premier Vlad Filat. Declaraţia a fost făcută de către avocatul lui Filat, Igor Popa, în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune „PRO TV Chişinău”, transmite IPN.

„Nu putem face publică sentinţa, deoarece reprezintă doar un punct de vedere, cel al acuzării, şi ar putea crea o percepţie greşită în rândul populaţiei. Odată ce nu este acces la dosar, ca să vadă oamenii ce s-a făcut, nu vom publica sentinţa”, a argumentat apărătorul.

Igor Popa a mai comunicat că va fi creată o platformă de comunicare, o pagină web, unde vor fi publicate toate documentele relevante din dosarul Filat, inclusiv sentinţa. Avocatul a mai spus că a încercat să înregistreze audio unele părţi ale procesului, inclusiv ultimul discurs al lui Filat în cadrul procesului, însă de fiecare dată magistraţii i-au respins cererea.

Întrebat despre ce a spus Filat în ultimul cuvânt oferit de instanţă, apărătorul a spus că acesta a recunoscut anumite greşeli, iar principala greşeală a fost că a avut încredere în unii oameni, inclusiv în Ilan Şor, care i-a făcut unele cadouri cu anumite ocazii, ca apoi să declare că i-a dat mită.

Magistraţii Judecătoriei Buiucani nu au dat citirii sentinţa motivată în dosarul Filat şi doar au transmis părţilor câte un exemplar, menţionându-se că are un volum de 271 de pagini.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/avocatul-igor-popa-deocamdata-nu-vom-face-publica-sentinta-in-dosarul-filat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19