Select your Top Menu from wp menus

Avocații primarului Dorin Chirtoacă au fost înlăturați de la proces

Avocații primarului general al municipiului Chișinău Dorin Chirtoacă au fost înlăturați de la proces. În cadrul ședinței programate pentru joi, 13 iulie, urma să fie examinat recursul apărării în acest sens, însă ședința a fost amânată pentru 20 iulie. Avocații susțin că au fost înlăturați în mod abuziv. De cealaltă parte, acuzarea de stat spune că avocații tergiversează efectuarea urmării penale, transmite IPN.

Avocatul Gheorghe Malic a declarat pentru presă că acum Dorin Chirtoacă urmează să-și caute alți avocați, pentru că de la proces a fost înlăturată și avocata Tatiana Iovu. „Orice avocat care încearcă să demascheze și să constate abuzurile procuraturii este înlăturat. Astfel avem un proces care nu este atât de echitabil”, a spus Gheorghe Malic. În opinia sa, procuorii vor să ajungă ca să desemneze propriii avocați „care vor închide ochii la mai multe lucruri”.

Procurorul Dumitru Robu a menționat că în cadrul ședinței urma să fie examinată plânegerea avocaților lui Dorin Chirtoacă cu privire la înlăturarea acestora din proces. Acuzarea de stat susține că temeiul pentru înlăturare a fost faptul că avocații intenționat ar fi creat impedimente la efectuarea acțiunilor de urmărire penală prin tergiversarea efectuării urmării penale. Procurorul a mai spus că avocații ar fi acționat și contrar intereselor învinuitului, care a solicitat efectuarea de urgență a tuturor acțiunilor de urmărire penală. În prezent Dorin Chirtoacă are un alt avocat, care potrivit lui Dumitru Robu, acționează conform legii.

Pe pagina sa de Facebook, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a scris că aceasta este una dintre metodele cum se instrumentează dosarele politice, iar ordonanța procurorului de a înlătura avocații este una abuzivă și absolut ilegală. Politicianul a mai menționat că înlăturarea avocaților se consideră cea mai gravă încălcare a dreptului la apărare, prevăzut de Constituție și de Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

Primarul capitalei a fost reținut pe 25 mai. O zi mai târziu i s-a înaintat învinuirea pentru trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată și a fost plasat în arest la domiciliu. Edilul pledează nevinovat. Dorin Chirtoacă a declarat anterior că nu a făcut trafic de influență, ci doar şi-a îndeplinit atribuțiile de serviciu.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/avocatii-primarului-dorin-chirtoaca-au-fost-inlaturati-de-la-proces/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19