Select your Top Menu from wp menus

Avocaţii lui Igor Dodon susţin că dosarul clientului său ar fi unul politic. Procuratura Anticorupţie „nu comentează mesajele cu tentă provocatoare”

Avocaţii lui Igor Dodon au declarat, în cadrul unei conferinţe de presă că, dosarul pe numele fostului preşedinte este unul politic, iar investigaţiile sunt părtinitoare. Apărătorii au anunţat că vor face apel la organizaţiile naţionale şi internaţionale, specializate în protecţia drepturilor omului, cărora le vor pune la dispoziţie probe ale încălcărilor din ceea ce ei consideră un proces inechitabil. Contactată de Moldova 1, Procuratura Anticorupţie a menţionat că îşi rezervă dreptul să nu comenteze mesajele cu tentă provocatoare care sunt dispersate în spaţiul public.Avocaţii lui Igor Dodon susţin că în spaţiul public sunt lansate în mod selectiv informaţii din dosarul clientului lor. De asemenea aceştia  semnalează atacuri publice la adresa fostului şef al statului şi a mamei acestuia.

„Dosarele instrumentate faţă de fostul preşedinte a ţării, sunt dosare politice. Noi am observat că în presă sunt furnizate informaţii denaturate care nu pun în discuţie posibilitatea cel puţin a luării în considerare că probele ar putea fi trucate, că înregistrările în sediul Partidului Democrat ar putea fi înscenate, această ipoteză lipseşte în general de pe toate posturile”, susţine avocatul Nicolae Posturusu.

Apărătorii mai declară că dovezi ale caracterului politic al acuzaţiilor aduse lui Igor Dodon au găsit şi în recentele scurgeri de informaţii din contul de Telegram al unui demnitar de la Preşedinţie. Ei au anunţat că documentează fiecare încălcare şi vor prezenta probele inclusiv organizaţiilor internaţionale.

„Domnul Igor Dodon este ţinut în stare de arest, nu cu scopul legal. Scopul menţinerii dumnealui în stare de arest este de al înregistra şi al controla. Pe noi ne deranjează deja că prin anumite maniere domnul Igor Dodon deja este considerat vinovat pe când vinovăţia lui încă nu este constatată”, a adăugat avocatul Petru Balan.

Contactată de Moldova 1, Procuratura Anticorupţie a menţionat că îşi rezervă dreptul să nu comenteze mesajele cu tentă provocatoare care sunt dispersate în spaţiul public. Amintim că, fostul şef de stat este acuzat de îmbogăţire ilicită, corupere pasivă, acceptarea finanţării partidului politic de către o organizaţie criminală şi trădare de patrie. Pe 24 mai 2022, Igor Dodon a fost reţinut şi încarcerat în izolatorul de detenţie provizorie al Direcţiei de poliţie a municipiului Chişinău. Împreună cu el a fost reţinut şi cumnatul său, Petru Merineanu, fratele Galinei Dodon. În prezent fostul preşedinte se află în arest la domiciliu.

sursa: trm.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/avocatii-lui-igor-dodon-sustin-ca-dosarul-clientului-sau-ar-fi-unul-politic-procuratura-anticoruptie-nu-comenteaza-mesajele-cu-tenta-provocatoare/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19