Select your Top Menu from wp menus

Avocații lui Chirtoacă au cerut recuzarea judecătorului. Cererea a fost respinsă

Avocații primarului suspendat Dorin Chirtoacă au solicitat în ședința de joi, 9 noiembrie, recuzarea judecătorului pe caz, Alexandru Negru. După examinare, judecătorul de instrucție a respins solicitarea apărării, transmite IPN.

Dorin Chirtoacă a declarat pentru presă că cererea de recuzare vine ca urmare a unor noi circumstanțe. Potrivit lui, acum câțiva ani, Negru a trebuit să plece din cadrul unei întreprinderi municipale, unde activa în calitate de consultant juridic, întrucât s-a descoperit că deținea și licență de avocat. Primarul susține că Legea cu privire la avocatură nu permite activarea în paralel în calitate de jurist și avocat. Dorin Chirtoacă spune că există riscul ca Alexandru Negru să se răzbune pentru faptul că „a fost prins” cu această ilegalitate, iar ulterior a trebuit să depună cerere de eliberare din funcție.

Cererea de recuzare a fost respinsă. Procurorul Victoria Furtună consideră decizia legală și întemeiată. Potrivit ei, Alexandru Negru și Dorin Chirtoacă nu au avut nicio legătură contractuală. Totodată, Negru și-a prezentat demisia din proprie inițiativă.

Dorin Chirtoacă a fost reținut pe 25 mai în dosarul parcărilor cu plată. Peste două zile a fost plasat în arest la domiciliu, unde se află și în prezent. Edilul este învinuit de corupere pasivă, acceptarea și primirea, prin mijlocitor, a bunurilor ce nu i se cuvin pentru a îndeplini și a grăbi îndeplinirea unei acțiuni. Dorin Chirtoacă pledează nevinovat.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/avocatii-lui-chirtoaca-au-cerut-recuzarea-judecatorului-cererea-a-fost-respinsa/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19