Select your Top Menu from wp menus

Avocaţi parlamentari: Legea minimului de existenţă formală şi declarativă

Avocaţii parlamentari salută adoptarea Legii cu privire la minimul de existenţă, dar sînt rezervaţi în legătură cu funcţionalitatea acesteia în redacţia adoptată. În opinia avocaţilor parlamentari, legea menţionată va avea un caracter formal, declarativ în condiţiile în care aceasta nu reglementează modalitatea şi etapele de aducere a cuantumului prestaţiilor sociale, salariului minim pe ţară, cel puţin, la nivelul acestui minim.

Fiind invitaţi să avizeze proiectul de lege indicat, avocaţii parlamentari au formulat mai multe propuneri de îmbunătăţire a documentului la compartimentul reglementarea mecanismului de ajustare a prestaţiilor sociale şi salariului minim la nivelul minimului de existenţă.

În special, ombudsmanii au obiectat referitor la sintagma ”reieşind din posibilităţile financiare ale statului” din art. 1, alin. (3), care, în opinia avocaţilor parlamentari, este evazivă. Or, prin articolul 47 din Constituţie statul este obligat să ia măsuri pentru ca orice om să aibă un nivel de trai decent.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/avocati-parlamentari-legea-minimului-de-existenta-formala-si-declarativa/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19