Select your Top Menu from wp menus

Avocat: Transmiterea banilor pentru ca deputaţii să părăsească fracţiunea nu constituie o crimă

Fostul judecător la CEDO din partea Moldovei, avocatul Stanislav Pavlovschi crede că ar putea exista legătura dintre anunţul privind reţinerea a două persoane, care se spune că intenţionau să dea mită unui deputat al parlamentului şi că o parte din banii pentru mită au fost eliberaţi de o bancă comercială autohtonă – „Moldindconbank”.

Într-un interviu pentru INFOTAG acesta a declarat că salută lupta cu corupţia, dar cu singura condiţie că aceasta trebuie să aibă loc în cadrul legislaţiei în vigoare şi cu respectarea tuturor principiilor unui proces echitabil, inclusiv prezumţia de nevinovăţie. În cazul de faţă, presupusa tentativă de a transmite unui deputat bani pentru a părăsi fracţiunea nu este un act de corupţie. Potrivit prevederilor Codului Penal al Republicii Moldova (CP) corupţia este remunerarea – „pentru a îndeplini sau nu ori pentru a întârzia sau a grăbi îndeplinirea unei acţiuni în exercitarea funcţiei sale sau contrar acesteia”. Părăsirea fracţiunii nu face parte din atribuţiile unui deputat al parlamentului. Transmiterea ipotetică a acestor bani în Moldova nu este o crimă. Acest fapt este clar indicat în CP al Republicii Moldova, susţine Pavlovschi.

Referindu-se la informaţiile despre faptul că prin „Moldindconbank” se spală sute de milioane avocatul crede că dacă autorităţile au dovezi de comiterea unei infracţiuni atunci organele de drept trebuie să tragă al răspundere persoanele vinovate, nu să atace instituţiile financiare.

În opinia lui Pavlovschi aceste acţiuni au loc cu scopul de a acapara banca de către unele persoane. Dar jursitul crede că doar timpul va arăta dacă aceste presupuneri sunt adevărate sau nu.

sursa: National.MD


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/avocat-transmiterea-banilor-pentru-ca-deputatii-sa-paraseasca-fractiunea-nu-constituie-o-crima/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19