Select your Top Menu from wp menus

Avertisment Europol: Grupări infracţionale inundă pieţele cu pretinse remedii contra coronavirusului

Milioane de medicamente, dispozitive şi măşti contrafăcute, comercializate ca pretinse remedii împotriva noului coronavirus, au inundat pieţele în ultimele săptămâni, a avertizat miercuri agenţia europeană de poliţie Europol, scrie Agerpres, citând AFP.
O operaţiune desfăşurată la începutul lui martie în 90 de ţări, cu sprijinul Europol, a dus la confiscarea a 4,4 milioane de medicamente falsificate, desfiinţarea a 37 de grupări de criminalitate organizată şi arestarea a 121 de persoane.
Operaţiunea a dus totodată la închiderea a 2.500 de link-uri către produse legate de COVID-19 pe site-uri web, reţele sociale, magazine online şi anunţuri.
Apariţia pandemiei cu noul coronavirus a făcut din vânzarea de produse sanitare contrafăcute sau de calitate inferioară „un domeniu cheie de activitate infracţională”, notează Europol, atenţionând că grupările infracţionale „profită de situaţie şi inundă pieţele cu produse contrafăcute în răspuns la penurii”.
Este vorba în principal de medicamente antivirale, antibiotice, paracetamol, ibuprofen şi medicamente împotriva malariei, cum sunt clorochina şi hidroxiclorochina, în legătură cu care există păreri că ar trebui generalizate ca tratament împotriva COVID-19, deşi autorităţile sanitare cum este Organizaţia Mondială a Sănătăţii au făcut apel la prudenţă.
Sunt vândute ilegal şi pretinse vaccinuri împotriva COVID-19, precum şi dezinfectant pentru mâini şi teste de diagnostic, menţionează Europol.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/avertisment-europol-grupari-infractionale-inunda-pietele-cu-pretinse-remedii-contra-coronavirusului/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19