Select your Top Menu from wp menus

Avansarea cooperării cu UE, discutată la Guvern

Condiționalitățile pentru acordarea asistenței macrofinanciare vor fi îndeplinite până la sfârșitul anului. Asigurări în acest sens a dat premierul Pavel Filip la o întrevedere cu șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, joi, 26 octombrie, transmite IPN

Șeful cabinetului de miniștri l-a asigurat pe oficialul european despre efortul în impulsionarea agendei de reforme. În particular, a fost pus accentul pe aprobarea legilor prevăzute de Acordul de Asociere și pe condițiile pentru obținerea asistenței macrofinanciare.

Ambasadorul Peter Michalko a încurajat Guvernul să continue reformele în domeniul justiției, să continue lupta împotriva corupției și consolidarea statului de drept.

Pavel Filip și Peter Michalko au discutat și despre implementarea reformei administrației publice. „Scopul reformei Guvernului este să avem instituții publice competente, toate politicile elaborate să fie vizionare și calitative”, a punctat premierul. În această ordine de idei, oficialul european a încurajat folosirea plenară a expertizei misiunii consilierilor de nivel înalt UE, care se află în Moldova pentru a oferi asistența necesară în vederea bunei implementări a reformelor.

Pavel Filip s-a referit la crearea Agenției Serviciilor Publice, care are menirea nu doar să asigure servicii mai calitative, dar și să excludă necesitatea obținerii și prezentării diferitor certificate de către cetățean. „Singurul document al cetățeanului în raport cu statul trebuie să fie buletinul de identitate, restul informației să se regăsească în registrele de stat”, a precizat prim-ministrul.

Oficialii au făcut un schimb de opinii și cu privire la soluționarea conflictului transnistrean în formatul de negocieri 5+2, menționând importanța consolidării încrederii între populația de pe cele două maluri ale Nistrului.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/avansarea-cooperarii-cu-ue-discutata-la-guvern/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19