Select your Top Menu from wp menus

Aurelia Hâncu a fost restabilita la șefia centrului Artico

Fosta directoare a Centrului Republican pentru Copii și Tineret, demisă de Ministerul Educației pentru încălcări disciplinare grave, revine în funcție.

Judecătoria sectorului Buiucani al Capitalei a anulat ordinele semnate de ministrul Mihail Șleahtițchi prin care Aurelia Hâncu a fost sancționată disciplinar și demisă. Magistrații au decis că ea a fost eliberată din funcție ilegal și urmează să fie restabilită.

Aurelia Hâncu nu a fost de găsit pentru a comenta hotărârea instanţei. „Avem o decizie pozitivă. Într-un final, adevărul a triumfat”, a comentat mâna sa dreaptă, directorul adjunct al centrului Artico, Eduard Gurin.

Decizia poate fi contestată în instanța ierarhic superioară. Șefii de la Educației nu au decis, deoacamdată, dacă merg mai departe sau o vor lăsa pe directoarea demisă să revină la serviciu. „Vom examina cu cea mai mare atenție concluziile formulate de instanța de judecată. De asemenea, mâine voi avea o întâlnire cu doamna Hâncu. Nu putem să ne grăbim, trebuie să analizăm cu toată responsabilitatea documentele și să avem un dialog direct și consistent până a decide pașii următori”, ne-a spus ministrul Șleahtițchi.

Aurelia Hâncu a fost demisă pe 25 ianuarie pentru că și-ar fi luat concediu fără acordul Ministerului Educației, lipsind nemotivat de la serviciu, și că a plecat, la fel fără permisiune, într-o vizită în China. Femeia susține însă că a avut aprobarea ministrului în ambele cazuri.

Anterior, ea a fost sancționată cu mustrare aspră pentru că a modificat acte oficiale, introducându-şi soţul în delegaţia copiilor care au plecat într-un turneu în Turcia, vara trecută. Procurorii i-au deschis și un dosar penal pe acest caz pentru depășirea atribuțiilor de servciu. Numele directoarei figurează și în alte câteva anchete privind cazuri de corupţie şi de spălare de bani.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/aurelia-hancu-a-fost-restabilita-la-sefia-centrului-artico/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19