Select your Top Menu from wp menus

AUDIO Orhei. Consiliul orăşenesc în procesul muncii: proiectează si aprobă!

Pana astazi ,  proiectul Bugetului orasului Orhei pentru anul viitor trebuia sa fie elaborat si prezentat Ministerului Finantelor.

Despre aceasta a anuntat  presedintele comisiei buget si finante a Consiliului orasenesc Orhei, consilierul Valeriu Savin, la sfarsitul saptamanii trecute, cu 4 zile inainte de termenul-limita.

In cadrul sedintei extraordinare a Consiliului orasenesc de vineri, 22 iunie, pe care a si prezidat-o, Savin a declarat ca lucreaza deja de mult timp,  de dimineata si pana-n noapte asupra proiectului bugetului-2013.  Totodata,   le-a reprosat  colegilor din Consiliu ca nu  participa la acest proces.

De cealalta parte,  s-au auzit  reprosuri ale unor consilieri  pentru faptul ca nici nu au fost invitati sa participe la procesul de elaborare a proiectului.

AUDIO:

Acest schimb de replici a avut loc  in cadrul dezbaterilor despre alocarile financiare, propuse spre aprobare alesilor locali. Printre acestea:   11 500 lei – pentru  reparatia  Casei Veteranilor;   peste 30600 lei – pentru reparatia  Gradinii Publice  si cca 7650 de lei –  pentru instalarea in Gradina Publica a echipamentului de joc pentru copii.

Consilierii au aprobat aceste alocari finanicare, care s-au dovedit a fi , de fapt, cheltuieli deja effectuate. Ceea ce  l-a nemultumit pe  consilierul PL,  Roman Botan, care,  din nou,  le-a amintit consilierilor ca mai  intai se decid alocarile, dupa care se fac cheltuielile si nu invers.

Primarul orasului , Vitalie Colun, a declarat  insa ca in cazurile mentionate a fost vorba de  cheltuieli neprevazute si a dat asigurari ca  pe viitor astfel de situatii nu vor mai aparea.