Select your Top Menu from wp menus

Au fost stabilite costurile pentru o zi în taberele de odihnă finanţate din bugetul de stat

Costurile orientative pentru o zi în taberele de odihnă finanţate din bugetul de stat variază între 129 și 196 de lei pentru o zi, potrivit unei Hotărîri de Guvern care va fi publicată mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Conform documentului, finanţarea taberelor de vară pentru copii şi adolescenţi se va efectua din bugetul de stat şi bugetele locale, din sumele plătite de părinţi şi din resursele alocate de întreprinderi, organizaţii şi asociaţii.

Guvernul oferă gratuit 25% din totalul biletelor repartizate în taberele de odihnă mai multor categorii de copii şi adolescenţi, printre care copiilor orfani, celor din familii defavorizate, monoparentale, precum şi familiilor cu trei şi mai mulţi copii. Restul biletelor în taberele de vară vor fi comercializate cu o reducere de 80% din costul total al biletului.

Totodată, Ministerul Educaţiei va achiziţiona 100 bilete pentru elevii din România precum și elevii din zona de conflict a regiunilor estice ale Ucrainei şi 50 bilete pentru instituţiile ucrainene cu predare în limba română, plus cheltuielile pentru transport tur-retur pe teritoriul R. Moldova. De asemenea, ministerul va procura 300 de bilete pentru elevii din instituțiile de învățămînt general din raioanele de est ale Republicii Moldova.

Costul maxim al unui bilet în taberele de odihnă şi întremare a sănătăţii copiilor şi adolescenţilor s-a calculat în funcţie de durata schimbului, pornind de la costul orientativ pentru o zi în taberele finanţate.

În sezonul estival 2017 se preconizează să fie organizate circa 80 de tabere, de serviciile cărora vor beneficia aproximativ 60 mii de copii și adolescenți.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/au-fost-stabilite-costurile-pentru-o-zi-in-taberele-de-odihna-finantate-din-bugetul-de-stat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19