Select your Top Menu from wp menus

Au fost aprobate regulamentele ministerelor reorganizate

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri regulamentele celor nouă ministere din cele 16 rămase după reformarea executivului. Model a constituit Structura-tip a Regulamentului privind organizarea și funcționarea ministerului, pe post de organ central de specialitate al administrației publice centrale, aprobată de executiv la finele lunii precedente, transmite IPN.

Astfel, misiunea ministerului este de a analiza situația și problemele din domeniile de activitate gestionate, de a elabora politici publice eficiente, monitorizând implementarea acestora, precum și a altor acte normative. În baza monitorizării, vor fi propuse intervenții justificate din partea statului, soluții ce ar permite, în procesul de realizare, cel mai bun raport dintre rezultatele scontate și costurile preconizate. Printre funcțiile ministerelor se înscriu cea de elaborare a documentelor de politici publice, precum și a proiectelor de acte normative, ce ar reglementa domeniile de activitate.

Tot astăzi Guvernul a aprobat și decizia privind realocarea fondurilor bugetare pentru activitatea ministerelor. „Având în vedere economiile care vor fi ca urmare a reducerii personalului, în medie cu 40-42 la sută, iar pe unele ministere până la 50 %, noi vom avea posibilitatea să majorăm remunerarea pentru funcționarii care își vor continua activitatea. Nu va fi o majorare de salarii. Remunerarea va crește pe baza sporurilor acordate pentru intensitatea muncii, pentru creativitate și pentru că volumul de muncă va fi mai mare”, a precizat Iurie Ciocan, șeful Centrului de implementare a reformelor.

„În următoarea etapă același lucru vom face și cu agențiile guvernamentale. Un stat este puternic atunci când instituțiile sunt puternice. Visul și obiectivul meu este ca pentru Guvern să lucreze cei mai buni specialiști”, a declarat în context premierul Pavel Filip.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/au-fost-aprobate-regulamentele-ministerelor-reorganizate/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19