Select your Top Menu from wp menus

Au alocat 90 000 lei. Primăria Orhei va da „la fiecare om 500 lei”. Consilier din opoziţie: “Vor fi persoane tare afiliate cuiva”.

La şedinţa extraordinară a Consiliului Municipal (CM) Orhei de la sfârşitul săptămânii trecute,  din Fondul de rezervă al municipiului au fost alocați 90 000 de lei pentru ajutoare financiare unice “categoriilor vulnerabile ale populaţiei”. Trei consilieri dintre cei 25 prezenţi la şedinţă, s-au abţinut, iar unul a votat împotriva acestei decizii.

Consilierul din opoziţie, Oleg Matei, a declarat că susţine acordarea ajutoarelor, dar are dubii în privinţa beneficiarilor– pentru că banii ar putea să îi primească “persoane tare afiliate cuiva”. Matei şi-a exprimat temerea după ce a atras atenţia că votul  consilierilor este cerut în situaţia în care lista beneficiarilor nu este cunoscută.

Viceprimarul Viorel Dandara a declarat că banii  urmează a fi  oferiţi până la sfârşitul anului curent unor persoane care au nevoie de tratament şi celor socialmente vulnerabili, în baza unui Regulament. Preşedintele şedinţei, consilierul majorităţii, Evgheni Pisov, a spus că e mai bine de lăsat repartizarea banilor pe seama Primăriei. Mai ales că sumele  nu vor fi aşa mari, încât de aceasta să se ocupe Consiliul – se va da “la fiecare om 500 de lei”, a mai afirmat Pisov.

 Oleg Matei a ţinut, totuşi, să atenționeze că dacă nu există  transparență,  s-ar putea întâmpla ca  pe vremea  precedentului Consiliu Raional, cănd  banii au ajuns la persoane anumite.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/au-alocat-90-000-lei-primaria-orhei-va-da-la-fiecare-om-500-lei-consilier-din-opozitie-vor-fi-persoane-tare-afiliate-cuiva/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19