Select your Top Menu from wp menus

Atentatele de la 11 septembrie, „anuntate” cu 20 ani inainte in fresca unei biserici din Romania.VIDEO

S-au implinit 11 ani de la una dintre cele mai mari tragedii care au lovit vreodata America, atentatul terorist din New York care s-a incheiat cu distrugerea celor doua turnuri gemene si moartea a aproape 3000 de oameni.
Evenimentul tragic nu a fost ferit de speculatii, teorii ale conspiratiei si chiar semne pe care unii le-au numit divine in acele secunde de cosmar, scrie stirileprotv.ro

Pana si in Romania ar exista un loc unde evenimentele din 11 septembrie 2001 ar fi fost prevestite.

Biserica din Draganescu, judetul Giurgiu, nu este o simpla biserica de sat in apropiere de Bucuresti, ci un loc ce atrage anual ochii curiosilor si credinciosilor care vor sa vada cateva dintre cele mai neobisnuite fresce pictate intr-un lacas de cult din Romania.

Asta pentru ca in Biserica din Draganescu, timp de 20 de ani, preotul Arsenie Boca a lucrat si a pictat fresce pe care unii le-ar cataloga profetice.

Alaturi de fresca „Omului modern”, in care omul, inconjurat de tehnologie si bunastare materiala, refuza sa vina in Imparatia Domnului si alege sa se ridice la ceruri intr-o racheta spatiala, si fresca in care este prezentata Canonizarea lui „Daniil Sihastrul”, in Biserica Draganescu se afla una dintre imaginile care starnesc realmente semne de intrebare.

Intr-o fresca ce reprezinta o forma a apocalipsei, doua turnuri gemene sunt prezentate in pictura in flacari, aproape distruse, o imagine apropiata de cea a dezastrului din New York.


Biserica se delimiteaza insa de cuvintele „miracol” si „minune” si spune ca fresca poate fi interpretata in nenumarate feluri, insa nu poate fi considerata profetica.

Este o imagine a apocalipsei ce poate fi interpretata, insa nu vrem sa vorbim despre miracole sau minuni, ne delimitam de astfel de lucruri care stim ca starnesc interesul.”, a declarat pentru StirileProTV.ro parintele Bisericii Draganescu, Petcu Razvan Lucian.

Interesul pentru aceste fresce creste si mai mult mai ales cand aflam ca ele nu au fost pictate recent, ci in urma cu mai bine de 40 de ani.

“Parintele Arsenie Boca a lucrat la aceste fresce intre 1968 si 1983.”, ne-a mai marturisit actualul preot al Bisericii Draganescu, adica intr-o perioada in care NASA dezvolta programul Apollo al rachetelor trimise pe Luna cu echipaj uman, insa cu multi ani inainte ca Daniil Sihastrul sa fie Canonizat, eveniment petrecut la inceputul anilo ’90, si cu multi ani inainte ca imaginea unor turnuri gemene in flacari sa tulbure privirile miliardelor de oameni de pe suprafata pamantului.

“Pictura nu defineste in detaliu caderea turnurilor gemene din New York. Este o simpla interpretare, e o imagine a apocalipsei”, ne mai spune preotul Lucian.

Daca parintele Arsenie Boca ar fi avut sau nu picture profetice este greu de spus. Biserica vorbeste doar despre “context teologic si interpretare religioasa”.
Dar tocmai aceasta libertate de interpretare lasa totusi o poarta deschisa catre mister pentru cei care cred ca in acele fresce se afla mai mult decat o simpla pictura.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/atentatele-de-la-11-septembrie-anuntate-cu-20-ani-inainte-in-fresca-unei-biserici-din-romania-video/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19