Select your Top Menu from wp menus

Atentat în Finlanda– două persoane au fost înjunghiate mortal

Șirul de atacuri în Europa a continuat vineri în Finlanda. Două persoane au fost ucise și alte șase rănite după ce au fost înjunghiate vineri în orașul finlandez Turku de un individ ce pare a fi un imigrant, a anunțat poliția locală la o conferință de presă, relatează ediția online a postului YLE. Atacul a avut loc în Piața Puutori, situată în centrul acestui oraș din sud-vestul Finlandei. Atacatorul a fost împușcat în picior de un polițist și a fost arestat, scrie agerpres.
Atentatul vine a doua zi după ce 14 oameni au fost uciși si aproape 100 răniți joi în două atentate teroriste în Spania de ieri, unul în zona Las Ramblas din Barcelona, unde un terorist islamist radicalizat a intrat cu o duba în pietoni, celălalt în stațiunea Cambrils, din apropiere de Barcelona, unde cinci bărbați cu veste false de sinucigași au fost uciși cu focuri de armă de poliție după ce au încercat să intre cu mașina într-un grup de trecători de pe faleza orașului. Poliția spune că atacurile au avut legătură unul cu altul. Atacul de la Barcelona a fost revendicat de gruparea Statul Islamic.
În comunicatul SI se spune că cel care a comis atentatul din Spania este un ”soldat”, ceea ce în terminologia teroristă înseamnă că atacul nu a fost planificat centralizat ci a fost decizia unei persoane, care a acționat independent, dar a jurat credință într-o formă sau alta liderului Statului Islamic.
Teroriștii ISIS au difuzat pe internet mai multe spoturi video în care îndemnau adepții săi să provoace atacuri cu cuțitele sau cu automobilele. În videouri se dau instrucțiuni cum pot fi provocate prejudicii cât mai mari.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/atentat-in-finlanda-doua-persoane-au-fost-injunghiate-mortal/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19