Select your Top Menu from wp menus

Atac terorist de la Londra. Ambasada Moldovei anunță numerele de urgență

Ambasada Republicii Moldova la Londra informează despre producerea unui atac terorist în dimineața zilei de 15 septembrie, la stația de metro Parsons Green din Londra. Poliția se află la locul accidentului, iar misiunea diplomatică moldovenească se află în contact cu autoritățile britanice pentru a clarifica dacă printre victime sunt cetățeni ai Republicii Moldova, transmite IPN.

Cetățenii moldoveni care au nevoie de asistență, persoanele care presupun ca ar avea rude, prieteni sau cunoștințe ce s-ar fi aflat în zonă și s-ar putea regăsi printre victime se pot adresa Ambasadei Republicii Moldova de la Londra la numărul de urgență: +447895805306 sau la numerele Centrului de Apel al MAEIE: 080090990, 022201047 (de pe teritoriul Republicii Moldova) și +37322788722 (din străinătate).

Ca urmare a atentatului de la Londra, mai multe persoane au fost rănite, iar traficul feroviar a fost paralizat. Nivelul amenințării teroriste a rămas la „grav”, penultimul pe o scală de cinci trepte, și semnalează faptul că un atac este foarte posibil. Ministrul britanic de externe Boris Johnson a îndemnat lumea să-și păstreze calmul, în timp ce serviciile de urgență interveneau la incident.