Select your Top Menu from wp menus

Astăzi este marcată Ziua Limbii Române. Ce se organizează la Orhei

În Republica Moldova azi este marcată Ziua Limbii Române. La Orhei cu acest prilej începând cu ora 9:00 va avea loc un eveniment la biserica românească „Sfântul Vasile de la Poiana Mărului”, care va cuprinde un Te Deum și prezentare de cărți vechi, urmate de depunere de flori la bustul lui Mihai Eminescu.
Începând cu ora 11:00 în Parcul Ivanos din Orhei este preconizat un program cultural artistic prezentant de elevii școlii de muzică ”Gh.Lupoi”, recital de poezie, evoluția colectivelor artistice din cadrul Centrului de Cultură ”Andrei Suruceanu” și un spectacol de teatru pentru copii.

Sărbătoarea Limba Noastră cea Română a început sa fie celebrată în 1990, la un an de la trecerea la grafia latină în RSSM.
Din anul 2013, ziua de 31 august este sărbătorită şi în România.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/astazi-este-marcata-ziua-limbii-romane-ce-se-organizeaza-la-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19