Select your Top Menu from wp menus

Aspecte educaţionale şi patrimoniale ale unui gimnaziu din Orhei, pe tapet în Parlament. AUDIO

Astazi a fost indeplinita solicitarea enuntata si saptamana trecuta de catre deputatul PSRM, Ion Ceban, despre audierea in Parlament a Ministrului Educatiei, Maia Sandu. Aceasta, in legatura cu transferul elevilor claselor primare dintr-un bloc separat al gimnaziului “M.Eminescu” din Orhei in blocul central al aceluiasi gimnaziu.
Deputatul a declarat ca a fost sesizat de un grup numeros de parinti si ca el insusi s-a convins ca blocul in care elevii mici ar trebui sa invete in a 2-a jumatate a anului de studii nu are cantina functionala, iar grupurile sanitare sunt sub nivelul conditiilor necesare procesului educational.
Ceban s-a aratat deosebit de ingrijorat de soarta cladirii care urmeaza a fi eliberata de catre elevii claselor primare si in care parintii copiilor au investit mult.
Potrivit deputatului, transferul elevilor nu poate avea loc si din cauza inexistentei deciziilor de transmitere-primire a acestei cladiri de la balanta Primariei orasului Orhei la balanta Consiliului raional Orhei.
Ministrul Educatiei, Maia Sandu, a declarat ca in seara precedenta audierii in Parlament, a recomandat ca transferul celor peste 260 de elevi din clasele primare de la “M. Eminescu”, sa fie amanat pana la crearea conditiilor corespunzatoare in blocul central al gimnaziului.
Ministrul a mentionat ca este cunoscut faptul ca intre administratia publica locala (APL) si Directia raionala Invatamant au avut loc discutii despre necesitatea acestui transfer al elevilor din cladirea in care in trecut a fost o gradinita de copii si pe care APL incearca acum sa o recupereze.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/aspecte-educationale-si-patrimoniale-ale-unui-gimnaziu-din-orhei-pe-tapet-in-parlament-audio/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19